Bezoek voorbereiden

Bezoek voorbereiden eerste afspraak bij Vaatzorgkliniek

Bij Vaatzorgkliniek is het ons doel om u snel en efficiënt te helpen. Om dit te realiseren, vragen wij u vriendelijk om het volgende mee te nemen wanneer u uw eerste afspraak heeft bij Vaatzorgkliniek:
 • Altijd een geldig legitimatiebewijs: Dit kan een geldig rijbewijs, identiteitsbewijs of paspoort zijn. In Nederland is het verplicht om zich te kunnen identificeren bij elk bezoek aan een zorgverlener
 • Een actueel medicatieoverzicht dat niet ouder is dan twee maanden. U kunt dit gratis opvragen bij uw eigen apotheek
 • Inschrijfbewijs of verzekeringspasje van uw ziektekostenverzekering

Allergie

Als u bekend bent met een allergie voor bepaalde medicijnen of stoffen, meld dit dan aan ons.

Medicatie

Indien u thuis medicijnen gebruikt, hebben we een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) nodig om u toe te laten tot onze polikliniek voor behandeling. U kunt een actueel medicatieoverzicht gratis bij uw apotheek. Als u medicijnen haalt bij meerdere apotheken, heeft u mogelijk meerdere overzichten.

Een verwijsbrief van uw huisarts is niet voldoende. Uw huisarts hoeft niet op de hoogte te zijn van uw medicijngebruik. Het overzicht van uw apotheek is verplicht, ook al staan uw medicijnen vermeld op de verwijsbrief van uw huisarts.

U heeft zelf de meest accurate kennis van uw eigen medicijngebruik. Daarom is het van groot belang voor uw eigen welzijn, om eventuele wijzigingen door te geven aan uw apotheek. De medewerkers in de apotheek kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatie overzicht actueel blijft.

Een Actueel Medicatie Overzicht is drie maanden geldig. U zult dus een nieuw overzicht moeten opvragen bij de apotheek als uw laatste afspraak langer dan drie maanden geleden is.

Bezoek voorbereiden voor een spataderoperatie

Als er een afspraak is gemaakt voor een spataderbehandeling, is het belangrijk om het volgende in gedachten te houden:
 • U hoeft niet nuchter te zijn voor de ingreep
 • Het is niet toegestaan om na de ingreep zelf deel te nemen aan het verkeer. We raden aan om op de dag van uw ingreep gebracht en gehaald te worden naar Vaatzorgkliniek
 • Als uw medicatiegebruik is gewijzigd, vragen we u om een bijgewerkt medicatieoverzicht mee te nemen naar uw volgende afspraak. Vergeet niet om het informed consent-formulier mee te nemen dat u tijdens uw vorige bezoek heeft ontvangen, of download het hier
Om u de best mogelijke zorg te bieden, is het van groot belang dat uw zorgverlener een volledig inzicht heeft in uw medische situatie. Dit omvat onder andere informatie over uw medicijngebruik. Het verstrekken van deze gegevens draagt bij aan een effectievere en veiligere behandeling. Uw huidige medicatie, eventuele allergieën en mogelijke bijwerkingen van medicijnen kunnen namelijk van invloed zijn op de manier waarop u wordt onderzocht en behandeld.

BRMO en MRSA

BRMO staat voor Bijzonder Resistent Micro-Organisme. Dit zijn bacteriën die resistent zijn tegen de meest gangbare antibiotica en daardoor moeilijk te behandelen zijn. MRSA is een voorbeeld van zo'n bacterie. In de meeste gevallen zijn deze bacteriën niet schadelijk voor gezonde mensen en worden ze zonder symptomen gedragen. Bij mensen met een verminderde weerstand kunnen deze bacteriën echter soms infecties veroorzaken. In Nederland komen deze bijzonder resistente bacteriën niet vaak voor. Ze hebben meer kans om infecties te veroorzaken in omgevingen waar veel antibiotica worden gebruikt, zoals buitenlandse ziekenhuizen en veehouderijen. Nederlandse ziekenhuizen willen voorkomen dat deze bacteriën zich verspreiden. Daarom vragen wij u om ons te informeren als u denkt dat u besmet zou kunnen zijn. Op die manier kunnen we maatregelen nemen om verspreiding te voorkomen. Wij verzoeken u daarom om de volgende vragen door te nemen en te beantwoorden voordat u onze polikliniek bezoekt. Zo kunnen we een inschatting maken of er een verhoogd risico is op besmetting.
 • Bent u besmet met MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Heeft u een behandeling en/of onderzoek ondergaan in een buitenlands ziekenhuis in de afgelopen twee maanden?
 • Bent u in de afgelopen twee maanden in een buitenlandse zorginstelling opgenomen geweest?
 • Bent u in de afgelopen 2 maanden in contact geweest met iemand die positief getest is op MRSA of een andere resistente bacterie (BRMO)?
 • Woont u op een locatie waar varkens, vleeskalveren of vleeskuikens worden gehouden?
 • Komt u in uw werk in aanraking met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens?
 • Bent u in de afgelopen twee maanden in een instelling voor asielzoekers geweest?
 • Heeft u een geadopteerd kind (t/m 10 jaar) dat korter dan een jaar in Nederland is?
 • Bent u in de afgelopen 4 weken in het Midden-Oosten geweest of in een land waar MERS of Ebola heerst?
Wanneer u alle vragen met "Nee" kunt beantwoorden hoeft u geen verdere actie te ondernemen.

Als u een of meer vragen met "Ja" heeft beantwoord, verzoeken wij u dit te melden door contact met ons op te nemen.

In geval van een MRSA- of BRMO-besmetting, of het vermoeden daarvan, zullen wij handelen conform de landelijke richtlijnen van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP)

De meestgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over spataderen en beenvaatjes verzameld en de antwoorden vindt u hier.
Waarom krijg je spataderen?
keyboard_arrow_down
In de aderen zitten kleine kleppen die de bloedstroom naar het hart regelen. Deze kleppen slijten na verloop van tijd, en naarmate deze slijtage toeneemt, neemt het risico toe dat de kleppen gaan lekken. Wat er dan gebeurt, is dat het bloed terugstroomt en stuwt onder de veneuze kleppen. Het is deze stuwing die spataderen vormt.
Wie krijgt spataderen?
keyboard_arrow_down
Ongeveer dertig procent van alle mensen krijgt op enig moment in het leven last van spataderen. Spataderen zijn erfelijk, dus als een van uw ouders spataderen heeft gehad, heeft u een genetische aanleg om zelf spataderen te krijgen.
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van spataderen?
keyboard_arrow_down
Overerving is de meest voorkomende oorzaak van spataderen en spataderen zijn voor bijna 100 procent erfelijk. Naast erfelijkheid worden spataderen ook vaak veroorzaakt door roken, overgewicht, inactiviteit en zwangerschap.
Kan ik zelf iets doen om spataderen te voorkomen?
keyboard_arrow_down
Spataderen zijn niet helemaal te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het handhaven van een gezonde en actieve levensstijl, waarbij de nadruk ligt op een goede bloedcirculatie in de benen.
Zijn spataderen erfelijk?
keyboard_arrow_down
Een zeer groot deel van de mensen met spataderen krijgt ze door erfelijke factoren. U hebt een genetische aanleg voor spataderen als uw moeder of vader spataderen heeft gehad.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met je chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen