Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen.
Tarieven voor passanten
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van uw spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling

Vergoeding van spataderbehandelingen

Met een verwijsbrief van uw huisarts wordt het consult met het (echo-)duplexonderzoek volledig vergoed (uiteraard afhankelijk van uw eigen risico). Voor de vergoeding van spataderbehandelingen gelden landelijk opgestelde criteria. Onder voorwaarden komen bepaalde behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Op basis van het Duplex-onderzoek tijdens het eerste consult zal de vaatchirurg kunnen vaststellen of de behandeling binnen de criteria van vergoede zorg valt, als dit het geval is noemen we deze behandeling ook wel 'medisch noodzakelijk'. Of de behandeling van uw spataderen als 'medisch noodzakelijk' en dus vergoed wordt beschouwd, hangt af van de ernst van uw aandoening. Het Zorginstituut Nederland heeft hiervoor een richtlijn uitgebracht. Bij het Duplex-onderzoek moet aan de volgende criteria worden voldaan
  • De terugvloed van het bloed moet ten minste 0,5 seconde duren
  • De diameter van de spatader moet minstens 3 millimeter zijn
  • Er zijn bestaande klachten en/of huidafwijkingen. Deze moeten verband houden met de zieke ader. Voorbeelden zijn pijn, kramp, vermoeidheid of zwaarte in de benen, rusteloze benen, jeuk en/of oedeem. Onze spataderchirurg bespreekt tijdens het consult de behandelmogelijkheden met u en u weet welke behandelingen voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking komen

Eigen bijdrage

Verzekerde zorg bij ons is zonder eigen bijdrage, exclusief het eigen risico van uw zorgverzekeraar
Wij bieden onze zorg aan zonder zorgcontracten met zorgverzekeraars. Ons belangrijkste doel is om binnen een korte wachttijd hoogwaardige zorg aan onze cliënten te leveren. Dit vereist dat wij dynamisch kunnen omgaan met het groeiende aantal zorgvragen dat wij ontvangen. Een zorgcontract met een zorgverzekeraar kan ons hierin beperken door de maximumplafonds in deze contracten. Een beperking die ertoe kan leiden dat u als patiënt lang moet wachten voordat wij uw behandeling voor verzekerde zorg kunnen uitvoeren. Zonder zorgcontracten kunnen wij doorlopend kortere wachttijden bieden. Ook zonder zorgcontract bieden wij verzekerde zorg zonder extra kosten voor u. Wij dekken het eventuele verschil tussen de vergoeding van uw zorgverzekeraar en de in rekening gebrachte prijs. Wij garanderen dus dat u voor verzekerde zorg bij ons geen extra kosten maakt buiten het eventuele eigen risico dat u heeft. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars en voor elk type zorgpolis.

Facturering en betaling

Verzekerde zorg en niet-verzekerde zorg worden apart gefactureerd. In het geval dat u beide heeft ontvangen tijdens het eerste zorgtraject, ontvangt u twee facturen: één voor de verzekerde zorg en één voor de niet-verzekerde zorg. Wij sturen u altijd een factuur per e-mail, tenzij u ons anders instrueert.

Onverzekerde zorg

Wij sturen u na de behandeling een factuur voor niet-verzekerde zorg en die moet u zelf betalen, of u kunt het bedrag na de behandeling direct in de kliniek betalen. U kunt bij ons pinnen.

Verzekerde zorg

Als u verzekerd bent bij VGZ of ONVZ kunnen wij de rekening voor verzekerde zorg rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar sturen, die de betaling rechtstreeks aan ons verricht. De zorgverzekeraar brengt een eventueel eigen risico bij u in rekening. Het bedrag dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed, exclusief uw eigen risico, hoeft u niet te betalen. Bij deze verzekeraars hoeft u ons geen declaratieoverzicht te sturen.
Voor alle andere zorgverzekeraars sturen wij u de factuur, die u vervolgens naar uw zorgverzekeraar stuurt. Zodra u de betaling van uw zorgverzekeraar heeft ontvangen, betaalt u het vergoede bedrag aan ons, inclusief het door uw zorgverzekeraar in rekening gebrachte eigen risico. Uw zorgverzekeraar vergoedt meestal niet de hele rekening. U betaalt alleen het deel dat door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. U moet ons de afrekenspecificatie van uw zorgverzekeraar met de benodigde gegevens toesturen.
Zo is verzekerde zorg bij ons zonder eigen bijdrage, wat betekent dat als uw zorgverzekeraar 70% van de nota vergoedt, wij de overige 30% niet bij u in rekening brengen, exclusief het eigen risico van uw zorgverzekeraar.
Heeft u vragen over de eventuele vergoeding of factuur van uw behandeling, neem dan contact met ons op.

Prijzen voor
verzekerde zorg

Consultatiegesprek is beschikbaar ongeacht welke zorgverzekeraar u heeft.
DBC
Behandeling
Tarief
15E726
Verwijdering of inkrimping van spataderen binnen de ader in 3 of meer stamaderen
€ 2.695
15E727
Verwijdering of inkrimping van spataderen binnen de ader in 2 of meer stamaders
€ 1.895
15E728
Verwijdering of inkrimping van spataderen in de ader in 1 of meer stamaderen
€ 1.295
15E729
Verwijdering van een of meer aders door de huid in geval van spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 895
15E730
Injectie van ader(s) onder echogeleiding voor spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 495
15E731
Injectie van ader(s) bij spataderen / chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 450
15E735
Polikliniekbezoek(en)/ consultatie(s) op afstand met diagnostisch onderzoek voor spataderen/ chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 395
15E736
Polikliniekbezoek(en)/ consultatie(s) op afstand voor spataderen/ chronische oppervlakkige aandoening van de bloedvaten
€ 195

Wat onze patiënten zeggen

"Ik word meestal nerveus, maar ik was niet nerveus omdat de chirurg me stap voor stap precies vertelde wat er zou gebeuren".
Wilma
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Evi
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Sofie
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Annemiek
"Ik voel het probleem niet meer na de behandeling en ik heb zonder problemen kunnen werken".
Noah
"De grootste verrassing toen ik de kliniek binnenkwam, was hoe rustig het er was. De behandeling werd in een vriendelijke sfeer uitgevoerd".
Barend
"Professioneel personeel. Ik vond het fijn dat ik tijdens het hele proces op de hoogte werd gehouden en achteraf informatie kreeg".
Verena
"De procedure verliep zonder pijn. Tijdens de operatie werd voortdurend goede informatie gegeven".
Lieke
"Goed verzorgd door al het personeel. Goede uitleg van zowel de arts als de verpleegkundige".
Brechtje
"Ik voel het probleem niet meer na de behandeling en ik heb zonder problemen kunnen werken".
Noah
"De grootste verrassing toen ik de kliniek binnenkwam, was hoe rustig het er was. De behandeling werd in een vriendelijke sfeer uitgevoerd".
Barend
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Annemiek
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Evi
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Sofie

De meestgestelde vragen

Vind antwoorden op al je vragen over de behandeling - voor, tijdens en na de procedure.
Kan ik een spataderoperatie ondergaan als ik bloedverdunners?
keyboard_arrow_down
Ja. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, neem dan geen pauze. Het mag alleen in zeer zeldzame gevallen worden gedaan, en in dat geval heeft de arts u hierover tijdens uw consult geïnformeerd.
Wat te doen als u geen doorverwijzingsbrief heeft van uw huisarts?
keyboard_arrow_down
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling, heeft u een doorverwijzingsbrief nodig van uw huisarts. Uw huisarts is uw contact voor elke gezondheidsgerelateerde vragen. Als de huisarts vaststelt dat u gespecialiseerde zorg nodig heeft, zullen zij u voorzien van een doorverwijzingsbrief. De huisarts zal de doorverwijzingsbrief digitaal doorsturen naar Vaatzorgkliniek en dan kunt u een afspraak bij ons inplannen.
Kun je verdoofd worden voor de operatie?
keyboard_arrow_down
Ja. Als u verdoofd wilt worden voor de operatie, dient u 30 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Hoe lang duurt een behandeling van beenvaatjes?
keyboard_arrow_down
Een behandeling van beenvaatjes met scleroseren duurt ongeveer 30 minuten.
Doet het pijn om beenvaatjes weg te laten halen?
keyboard_arrow_down
Beenvaatjes op de benen worden verwijderd met microscleroseren. Bij deze behandelmethode wordt een medicijn met een zeer dunne naald in het zieke bloedvat geïnjecteerd. Er kunnen kleine prikjes worden gevoeld maar er treedt geen pijn op in verband met de behandeling.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Meg ik autorijden na de operatie?
keyboard_arrow_down
Wij raden u aan om na de behandeling niet zelf te rijden. Als u een verband over het hele been krijgt, kunt u boven de knie min of meer stijf worden, wat het veilig kunnen rijden kan belemmeren. U kunt zich overigens vrij bewegen, dus te voet en met het openbaar vervoer.
Moet ik na de operatie een steunkous dragen?
keyboard_arrow_down
Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.
Hoe snel mag ik beginnen met sporten na de operatie?
keyboard_arrow_down
Er is geen specifiek verbod op lichaamsbeweging na de behandeling. U kunt tillen, lopen en rennen voor zover u voelt dat u het aankunt.
Mag ik zonnen en zwemmen na de behandling/operatie?
keyboard_arrow_down
Zolang u zichtbare verkleuringen en/of littekens heeft, is het aan te raden om bij blootstelling aan de zon een sterke zonnebrandcrème, minimaal factor 30, op uw benen te smeren. Direct zonnebaden en zonnebanken worden niet aanbevolen, maar u kunt zich buiten in de zon vrij bewegen zonder uzelf te bedekken. Om rekening te houden met het risico op infectie, moet men baden in de badkuip, het zwembad en dergelijke vermijden voordat alle injectieplaatsen zijn genezen, ca. 10-14 dagen.
Mag ik vliegen na een operatie?
keyboard_arrow_down
Er is geen fysieke of medische reden die u verhindert om direct na de behandeling op reis te gaan.Het is echter aan te raden om contact op te nemen met uw reisverzekeraar, aangezien zij degene zijn die bepalen wanneer u verzekerd bent na een behandeling.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen