Artikelen

Duik in ons archief met artikelen over spataderen en draadaderen en kom meer te weten. We behandelen alles, van oorzaken en symptomen tot diagnose en behandeling.

De meestgestelde

vragen

Vind antwoorden op al je vragen over de behandeling - voor, tijdens en na de procedure.
Kan ik een spataderoperatie ondergaan als ik bloedverdunners gebruik?
keyboard_arrow_down
Ja. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, neem dan geen pauze. Het mag alleen in zeer zeldzame gevallen worden gedaan, en in dat geval heeft de arts u hierover tijdens uw consult geïnformeerd.
Wat te doen als u geen doorverwijzingsbrief heeft van uw huisarts?
keyboard_arrow_down
Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandeling, heeft u een doorverwijzingsbrief nodig van uw huisarts. Uw huisarts is uw contact voor elke gezondheidsgerelateerde vragen. Als de huisarts vaststelt dat u gespecialiseerde zorg nodig heeft, zullen zij u voorzien van een doorverwijzingsbrief. De huisarts zal de doorverwijzingsbrief digitaal doorsturen naar Vaatzorgkliniek en dan kunt u een afspraak bij ons inplannen.
Kun je verdoofd worden voor de operatie?
keyboard_arrow_down
Ja. Als u verdoofd wilt worden voor de operatie, dient u 30 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Hoe lang duurt de operatie?
keyboard_arrow_down
Een operatie van normale lengte duurt tussen de 45 en 60 minuten. Een grotere operatie aan beide benen kan tot 90 minuten duren.
Doet het weghalen van spataderen pijn?
keyboard_arrow_down
Nee, het doet geen pijn om spataderen weg te halen. Er wordt alleen plaatselijke verdoving gebruikt, dus alleen de prik van de naald kan ongemak veroorzaken.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Mag ik autorijden na de operatie?
keyboard_arrow_down
Wij raden u aan om na de behandeling niet zelf te rijden. Als u een verband over het hele been krijgt, kunt u boven de knie min of meer stijf worden, wat het veilig kunnen rijden kan belemmeren. U kunt zich overigens vrij bewegen, dus te voet en met het openbaar vervoer.
Moet ik na de operatie een steunkous dragen?
keyboard_arrow_down
Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.
Hoe snel mag ik beginnen met sporten na de operatie?
keyboard_arrow_down
Er is geen specifiek verbod op lichaamsbeweging na de behandeling. U kunt tillen, lopen en rennen voor zover u voelt dat u het aankunt.
Mag ik zonnen en zwemmen na de behandeling/operatie?
keyboard_arrow_down
Zolang u zichtbare verkleuringen en/of littekens heeft, is het aan te raden om bij blootstelling aan de zon een sterke zonnebrandcrème, minimaal factor 30, op uw benen te smeren. Direct zonnebaden en zonnebanken worden niet aanbevolen, maar u kunt zich buiten in de zon vrij bewegen zonder uzelf te bedekken. Om rekening te houden met het risico op infectie, moet men baden in de badkuip, het zwembad en dergelijke vermijden voordat alle injectieplaatsen zijn genezen, ca. 10-14 dagen.
Mag ik vliegen na een operatie?
keyboard_arrow_down
Er is geen fysieke of medische reden die u verhindert om direct na de behandeling op reis te gaan.Het is echter aan te raden om contact op te nemen met uw reisverzekeraar, aangezien zij degene zijn die bepalen wanneer u verzekerd bent na een behandeling.
Book a consultation
Book a consultation today and let us take care of you.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden