Doorverwijzing

Ik heb een doorverwijzing van mijn huisarts

Wanneer uw huisarts u heeft doorverwezen naar onze kliniek, kunt u contact met ons opnemen zodat we een consultatiegesprek kunnen inplannen.

Treatment trajectory

1
Boek een consultatiegesprek
2
Persoonlijk behandeltraject
3
Behandeling
4
Kosten en vergoeding
5
Check-up

Wanneer uw huisarts u heeft doorverwezen naar onze kliniek, kunt u contact met ons opnemen zodat we een consultatiegesprek kunnen inplannen.

Het behandelplan zal worden besproken en vastgesteld in overleg met de vaatchirurg tijdens het consultatiegesprek waarbij een echografisch duplexonderzoek zal worden uitgevoerd. Als u een doorverwijzingsbrief heeft van uw huisarts, zullen de kosten van het consultatiegesprek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Let op - uw zorgverzekeraar vergoedt uw eigen risico niet; hiervoor dient u zelf te betalen als u hier nog geen gebruik van heeft gemaakt in dit jaar.

Sommige behandelingen worden vergoed door de basisverzekering en de chirurg zal u tijdens het consultatiegesprek informeren of uw behandeling volledig of gedeeltelijk onder de vergoedingscriteria valt.

Als de gediagnosticeerde behandeling medisch noodzakelijk is, zullen wij het verschil tussen de vergoeding van de zorgverzekeraar en de kosten van de behandeling kwijtschelden. Hierdoor garanderen wij dat u niet voor extra onverwachte kosten voor vergoede zorg komt te staan ondanks dat wij geen contracten hebben met de zorgverzekeraars.

Na uw behandeling zal onze receptioniste een check-up inplannen na acht weken. Het doel van deze controle is om te garanderen dat uw herstel voorspoedig verloopt en te beoordelen of de behandeling effectief is geweest.

Vergoed door alle zorgverzekeraars

De meestgestelde

vragen

Vind antwoorden op al uw vragen over spataderen en beenvaatjes
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van spataderen?
keyboard_arrow_down
Overerving is de meest voorkomende oorzaak van spataderen en spataderen zijn voor bijna 100 procent erfelijk. Naast erfelijkheid worden spataderen ook vaak veroorzaakt door roken, overgewicht, inactiviteit en zwangerschap.
Wat is het verschil tussen spataderen en beenvaatjes?
keyboard_arrow_down
Beenvaatjes zijn een cosmetisch ongemak dat geen lichamelijk ongemak veroorzaakt. Spataderen zijn een veneuze ziekte die lichamelijke pijn en geestelijk lijden kan veroorzaken.
Kan ik zelf iets doen om spataderen te voorkomen?
keyboard_arrow_down
Spataderen zijn niet helemaal te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het handhaven van een gezonde en actieve levensstijl, waarbij de nadruk ligt op een goede bloedcirculatie in de benen.
Wat zijn de symptomen van spataderen?
keyboard_arrow_down
De meest voorkomende symptomen van spataderen zijn vermoeide, zware en gezwollen benen. Bij verder gevorderde spataderen kan de huid geïrriteerd raken en kunnen jeuk en eczeem optreden. In het ergste geval kunnen spataderen veneuze beenwonden op de enkels veroorzaken, en deze beenwonden kunnen heel moeilijk te genezen zijn.
Hoe lang duurt een beenvaatjesbehandeling?
keyboard_arrow_down
Een beenvaatjesbehandeling met sclerotherapie duurt ongeveer 30 minuten. In sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen