Spataderen

Consultatie voor spataderen

Met behulp van een duplex echografie kan je vaatchirurg een nauwkeurige diagnose stellen van de ernst en specifieke kenmerken van je spataderen. Zo kunnen we de aderen in detail analyseren en een behandelplan op maat opstellen.

Consultatieproces

De eerste stap op weg naar gezondere benen begint met een uitgebreid consult in één van onze klinieken. Onder de deskundige begeleiding van onze vaatchirurgen ervaar je een naadloos proces dat niet alleen de hoofdoorzaak van je spataderen vaststelt, maar ook de weg vrijmaakt voor een op maat gemaakt behandelplan.

Ons consult omvat een Duplex Ultrasound Scan, een niet-invasief maar zeer effectief diagnostisch hulpmiddel. Deze geavanceerde technologie stelt onze vakkundige vaatchirurgen in staat om diep in de onderliggende problemen van je spataderen te duiken en een diagnose te stellen die zowel nauwkeurig als grondig is.

Tijdens uw consultatie bent u niet alleen een patiënt, maar een actieve deelnemer aan uw gezondheidszorg. We moedigen je aan om openlijk in gesprek te gaan met onze vaatchirurg, die al je vragen en zorgen zal beantwoorden. Dit is uw kans om duidelijkheid en comfort te krijgen over uw aandoening en de mogelijke behandelingen.

Na de diagnose krijgt u een gedetailleerd behandelplan. Dit plan is niet alleen op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften, maar ook transparant geprijsd. Wij geloven in duidelijke, vaste prijzen, zodat je volledig op de hoogte bent van de kosten zonder verborgen verrassingen.

Een consult bij ons boeken is de eerste stap naar effectieve en langdurige verlichting van spataderen. Vertrouw op onze expertise en inzet voor jouw gezondheid en comfort. Laat ons je begeleiden naar een behandelingstraject dat even geruststellend als succesvol is.

Wat is een Duplex Echografie Scan?

Een Duplex echografie is een niet-invasieve diagnostische procedure die veel wordt gebruikt bij de beoordeling van spataderen. Het combineert twee vormen van echografie: traditionele echografie en Doppler-echografie.

Traditionele echografie maakt gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie om beelden te maken van structuren in je lichaam, waardoor de structuur van je aderen zichtbaar wordt. Doppler-echografie daarentegen is bedreven in het visualiseren van de bloedstroom binnen deze aderen. Door deze twee technieken te combineren, geeft een duplex-echografie een uitgebreid beeld van zowel het fysieke uiterlijk van de aderen als het patroon van de bloedstroom erin.

Dit gedetailleerde inzicht stelt specialisten in staat om aandoeningen zoals spataderen nauwkeurig te diagnosticeren, waarbij niet alleen hun aanwezigheid, maar ook de onderliggende oorzaken worden geïdentificeerd. Het is een cruciale stap in het opstellen van een effectief behandelplan, afgestemd op de individuele behoeften van elke patiënt. Belangrijk is dat deze scan pijnloos en veilig is en niet wordt blootgesteld aan straling, waardoor het een voorkeursmethode is voor vasculaire beoordeling.

Voorbereiding op het consult

Een Duplex Echografie Scan voor spataderen is eenvoudig en vereist geen uitgebreide voorbereiding. Er zijn echter een paar belangrijke dingen die je in gedachte moet houden om ervoor te zorgen dat het consult zo effectief en informatief mogelijk is:

  1. Medische voorgeschiedenis en documenten: Neem alle relevante medische gegevens, eerdere testresultaten en een lijst met medicijnen die je op dit moment gebruikt mee. Hieronder vallen receptvrije medicijnen, kruidensupplementen en medicijnen op recept.
  2. Draag comfortabele kleding: Het is aan te raden om losse, comfortabele kleding te dragen. Dit maakt het makkelijker voor de vaatspecialist om bij de gebieden te komen die onderzocht moeten worden.
  3. Lijst met symptomen: Maak een lijst van alle symptomen die je hebt ervaren, waaronder pijn, zwelling of veranderingen in de huid rond je benen. Noteer hoe lang je al last hebt van deze symptomen en welke factoren ze verergeren.
  4. Vragen en zorgen: Schrijf eventuele vragen of zorgen op die je hebt over spataderen, de scan of mogelijke behandelingen. Zo vergeet je geen belangrijke punten tijdens het consult.
  5. Vermijd lotions of crèmes: Vermijd op de dag van de scan het aanbrengen van lotions of crèmes op uw benen, omdat deze het vermogen van de echografie om duidelijke beelden te produceren kunnen verstoren.
  6. Plan tijd in: Zorg ervoor dat u genoeg tijd hebt voor uw consult en de scan. Hoewel de scan zelf niet lang hoeft te duren, kunnen de gesprekken voor en na de scan de totale tijd van uw bezoek verlengen.

Na het consult

Na je consultatie presenteren onze vasculaire specialisten je een persoonlijk behandelplan. Dit plan is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan jouw specifieke behoeften en de ernst van je spataderen. Het is belangrijk om te weten dat dit plan een vrijblijvend aanbod is. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om je opties te overwegen zonder onmiddellijke verplichting om door te gaan.

We raden je aan om de tijd te nemen die je nodig hebt om het behandelplan te bekijken. Voel je vrij om het met familie te bespreken of vraag om een second opinion als je dat wilt. Wij geloven in weloverwogen beslissingen en ons team staat klaar om al je vragen of zorgen te beantwoorden.

Zodra je je behandelplan hebt bekeken en hebt besloten om verder te gaan, is de volgende stap het boeken van je behandelafspraak. De planning is flexibel en we streven ernaar om aan je voorkeuren tegemoet te komen om ervoor te zorgen dat het proces zo gemakkelijk en stressvrij mogelijk verloopt.

Vergeet niet dat onze toewijding aan uw zorg verder gaat dan het consult. We zijn toegewijd om u te ondersteunen tijdens uw reis naar gezondere aderen en een beter welzijn.

Duur van het consult:

Uw consult zal zowel grondig als efficiënt zijn en duurt meestal ongeveer 20 minuten. Gedurende deze tijd zullen onze ervaren vasculaire specialisten een uitgebreide Duplex Echografie Scan uitvoeren en uw medische geschiedenis bespreken. Deze duur zorgt ervoor dat we uw aandoening nauwkeurig kunnen beoordelen, uw vragen kunnen beantwoorden en een geschikt behandelplan kunnen opstellen, allemaal binnen een tijdsbestek dat rekening houdt met uw drukke schema. Wees gerust, deze 20 minuten zijn een cruciale investering in je gezondheid en bieden je de essentiële inzichten en zorg die je nodig hebt voor je reis naar een betere adergezondheid.

De meestgestelde vragen

Vind antwoorden op al je vragen over de consultatie.
Wat gebeurt er tijdens een spataderconsult?
keyboard_arrow_down
Tijdens het consult neemt de vaatspecialist je medische voorgeschiedenis door, voert hij een lichamelijk onderzoek uit en voert hij een Duplex Ultrasound Scan uit. Deze scan helpt bij het nauwkeurig diagnosticeren van de omvang en ernst van uw spataderen. De specialist bespreekt ook de symptomen die je ervaart en gaat in op je vragen of zorgen.
Hoe moet ik me voorbereiden op mijn spataderconsult?
keyboard_arrow_down
Draag losse, comfortabele kleding, omdat de specialist bij het gebied moet komen waar de spataderen zich bevinden. Neem een lijst mee van alle medicijnen die je gebruikt en een overzicht van je medische geschiedenis. Het is ook handig om een lijst mee te nemen met vragen of zorgen die je met de specialist wilt bespreken.
Krijg ik een behandelplan tijdens mijn eerste consult?
keyboard_arrow_down
Ja, na het beoordelen van je aandoening door middel van de Duplex Ultrasound Scan en een gesprek, zal de specialist je een persoonlijk behandelplan geven. In dit plan staan de aanbevolen behandelopties, de verwachte resultaten en een specificatie van de kosten.
Zijn het consult en het behandelplan bindend?
keyboard_arrow_down
Nee, het consult en het behandelplan zijn niet bindend. Ze zijn bedoeld om je te informeren over je aandoening en de aanbevolen behandelopties. Je hebt de vrijheid om over het plan na te denken, een second opinion te vragen en in je eigen tijd te beslissen of je doorgaat met de behandeling.
Hoe lang duurt het consult?
keyboard_arrow_down
Het consult duurt meestal ongeveer 20 minuten. Dit is voldoende om de nodige onderzoeken uit te voeren, een gedetailleerd gesprek te voeren en een voorlopig behandelplan op te stellen, zodat je bezoek zowel uitgebreid als tijdsefficiënt is.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen