Spataderen

Controleafspraak

6-8 weken na je behandeling kunnen we een controle-afspraak inplannen om er zeker van te zijn dat we de gewenste resultaten hebben bereikt.

Doel van de controle

De belangrijkste doelen van deze afspraken zijn om ervoor te zorgen dat je herstel soepel verloopt en om de effectiviteit van de behandeling te beoordelen. Tijdens deze bezoeken controleren we op tekenen van mogelijke complicaties, zodat je gerust kunt zijn dat je genezingsproces op de goede weg is en om te beoordelen of aanvullende behandeling nodig is.

Daarnaast bieden deze controles de mogelijkheid om eventuele zorgen of symptomen die je na de behandeling ervaart aan te pakken. Ze vormen een essentieel onderdeel van onze toewijding aan het leveren van uitgebreide zorg en het bereiken van de best mogelijke resultaten voor uw gezondheid, waardoor u verzekerd bent van een verbeterde kwaliteit van leven.

Wat gebeurt er tijdens een controle?

Tijdens je controle na de behandeling richten we ons vooral op het beoordelen van je herstel en het succes van je spataderbehandeling. Dit is wat je gewoonlijk kunt verwachten:

  1. Lichamelijk onderzoek: De controle begint meestal met een lichamelijk onderzoek van de behandelde gebieden. We controleren op tekenen van genezing, eventuele veranderingen in het uiterlijk van de aderen en beoordelen op achtergebleven of nieuwe spataderen.
  2. Bespreking van symptomen: We bespreken alle symptomen die je mogelijk ervaart, zoals ongemak, zwelling of veranderingen in de huidskleur. Dit helpt ons om de voortgang van je herstel te meten en eventuele problemen aan te pakken.
  3. Duplex echografie scan: In sommige gevallen kan er een follow-up echo worden gemaakt. Deze niet-invasieve scan helpt ons de behandelde aderen te visualiseren en te controleren of ze goed gesloten zijn en of er geen onderliggende problemen zijn.
  4. Beoordeling van de effectiviteit van de behandeling: We evalueren de algehele effectiviteit van de behandeling, controleren op verbeteringen en zorgen ervoor dat de gewenste resultaten worden behaald.
  5. Bespreking van eventuele zorgen: Dit is een belangrijk onderdeel van je check-up waar je eventuele vragen of zorgen aan de orde kunt stellen. We moedigen open communicatie aan om ervoor te zorgen dat je je volledig geïnformeerd en op je gemak voelt bij je herstelproces.
  6. Richtlijnen voor verdere zorg: Op basis van de beoordeling kunnen we aanvullend advies geven over zorg na de behandeling, zoals het verdere gebruik van compressiekousen, activiteitenniveaus en noodzakelijke aanpassingen van uw levensstijl.
  7. Planning van toekomstige controles: Als verdere controle nodig is, bespreken we de planning voor uw volgende controle en eventueel benodigde aanvullende nazorg.
  8. Mogelijke aanvullende behandeling: In ~10-15% van alle behandelingen is een aanvullende behandeling nodig. Je krijgt hierover advies tijdens de controle.

Ons doel tijdens deze check-ups is om je comfort en tevredenheid met de resultaten van de behandeling te garanderen, en om doorlopende ondersteuning te bieden tijdens je herstel.

De meestgestelde vragen

Hieronder vind je vijf veelgestelde vragenen hun antwoorden voor de controle na de behandeling van spataderen. Onthouddat deze antwoorden algemene richtlijnen zijn en dat je specialist je tijdensje controle advies zal geven dat is afgestemd op jouw specifieke situatie.
Hoe lang duurt het voordat ik volledig hersteld ben van mijn spataderbehandeling?
keyboard_arrow_down
De hersteltijd kan variëren, afhankelijk van de gebruikte behandelmethode en uw individuele gezondheid. Over het algemeen ervaren de meeste patiënten binnen enkele weken een aanzienlijke verbetering. Het kan echter langer duren voordat volledig herstel en de volledige effecten van de behandeling zich manifesteren.
Op welke tekenen van een complicatie moet ik letten na de behandeling?
keyboard_arrow_down
Hoewel complicaties zeldzaam zijn, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van tekenen zoals hevige pijn, aanzienlijke zwelling, roodheid of hitte in het behandelde gebied, evenals van tekenen van infectie zoals koorts. Als u een van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met de kliniek.
Kunnen spataderen terugkeren na een behandeling?
keyboard_arrow_down
Als u genetisch vatbaar bent voor spataderen, kunnen spataderen zich gedurende uw hele leven ontwikkelen. Als spataderen terugkomen, zouden ze zijn gekomen, of je nu behandeld bent of niet. Wij behandelen en verwijderen bestaande spataderen, en ze zullen niet meer terugkomen in hetzelfde gebied. Maar nieuwe spataderen kunnen helaas ook op andere plaatsen verschijnen, want spataderen kunnen gedurende het hele leven ontstaan. Wij bieden garantie op de behandeling van de truncal ader, de ader die het vaakst met laser wordt behandeld en de oorzaak is van de spatader. Als u als patiënt tijdens de follow-up recanalisatie van een behandelde aderstam blijkt te hebben, bieden wij u een gratis heroperatie aan.
Wanneer kan ik na de behandeling mijn normale activiteiten hervatten?
keyboard_arrow_down
De meeste patiënten kunnen relatief snel hun normale activiteiten hervatten, vaak binnen een dag of twee, vooral na minimaal invasieve behandelingen. Het wordt echter aanbevolen om inspannende activiteiten gedurende een paar weken te vermijden, zoals geadviseerd door uw specialist.
Moet ik na de operatie een steunkous dragen?
keyboard_arrow_down
Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen