Behandelmethoden

Flebectomie, verwijdering van zichtbare spataderen

Avulsies (ook bekend als flebectomieën) is een zeer effectieve procedure voor de behandeling van spataderen. Deze procedure is vooral effectief bij grotere, meer prominente spataderen die mogelijk niet reageren op andere minder invasieve behandelingen.

Voordelen van avulsies / flebectomieën

Er zijn verschillende voordelen aan de behandeling van spataderen met avulsies / flebectomieën zoals langdurige resultaten, laag risico op complicaties, walk-in walk-out behandeling en verbeterde cosmetische uitstraling . De drie belangrijkste voordelen van avulsies zijn echter de volgende:

  • Gerichte behandeling
  • Minimaal invasief
  • Effectieve resultaten

Gerichte behandeling

Met deze procedure kunnen specifieke, problematische spataderen nauwkeurig worden verwijderd. Het is vooral gunstig voor grotere aderen die niet geschikt zijn voor andere behandelingen zoals sclerotherapie.

Minimaal invasief

In tegenstelling tot het traditionele strippen van aders zijn Avulsions minimaal invasief. De procedure omvat kleine incisies, wat resulteert in minder weefselschade, minimale littekens en een snellere terugkeer naar de dagelijkse activiteiten.

Doeltreffende resultaten

Avulsies bieden langdurige verlichting van de behandelde spataderen, met een lage kans op herhaling in de behandelde gebieden.

Veel patiënten ervaren onmiddellijke verlichting van symptomen, zoals pijn, zwelling en ongemak in de benen, na de procedure. Dit kan het dagelijkse comfort en de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

De procedure

  1. Voorbereiding: Het behandelde gebied wordt plaatselijk verdoofd om het ongemak tot een minimum te beperken.
  2. Het proces: Er worden kleine incisies gemaakt boven de spataderen en speciale instrumenten worden gebruikt om de aangetaste aderen voorzichtig te verwijderen.
  3. Sluiting en herstel: De incisies zijn klein en hoeven meestal niet gehecht te worden; ze genezen op natuurlijke wijze met minimale littekens. De hersteltijd is relatief kort en de meeste patiënten kunnen kort na de ingreep hun normale activiteiten hervatten.

De meestgestelde vragen

Vind antwoorden op al je vragen over spataderen en beenvaatjes
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van spataderen?
keyboard_arrow_down
Overerving is de meest voorkomende oorzaak van spataderen en spataderen zijn voor bijna 100 procent erfelijk. Naast erfelijkheid worden spataderen ook vaak veroorzaakt door roken, overgewicht, inactiviteit en zwangerschap.
Wie krijgt spataderen?
keyboard_arrow_down
Ongeveer dertig procent van alle mensen krijgt op enig moment in het leven last van spataderen. Spataderen zijn erfelijk, dus als een van uw ouders spataderen heeft gehad, heeft u een genetische aanleg om zelf spataderen te krijgen.
Wat is het verschil tussen spataderen en beenvaatjes?
keyboard_arrow_down
Beenvaatjes zijn een cosmetisch ongemak dat geen lichamelijk ongemak veroorzaakt. Spataderen zijn een veneuze ziekte die lichamelijke pijn en geestelijk lijden kan veroorzaken.
Kan ik zelf iets doen om spataderen te voorkomen?
keyboard_arrow_down
Spataderen zijn niet helemaal te voorkomen, maar u kunt het risico wel verkleinen door bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het handhaven van een gezonde en actieve levensstijl, waarbij de nadruk ligt op een goede bloedcirculatie in de benen.
Wat zijn de symptomen van spataderen?
keyboard_arrow_down
De meest voorkomende symptomen van spataderen zijn vermoeide, zware en gezwollen benen. Bij verder gevorderde spataderen kan de huid geïrriteerd raken en kunnen jeuk en eczeem optreden. In het ergste geval kunnen spataderen veneuze beenwonden op de enkels veroorzaken, en deze beenwonden kunnen heel moeilijk te genezen zijn.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen