Behandelmethoden

Sclerotherapie

Het principe achter sclerotherapie (schuimbehandeling) is hetzelfde als bij de andere behandelmethoden. Hierbij wordt de bloedstroom in de zieke aderen die spataderen en adernetwerken veroorzaken, afgesneden. Lees hieronder meer.

Geen plaatselijke verdoving nodig

Bij een schuimbehandeling wordt een vloeibaar medisch preparaat (Aethoxysklerol) opgeschuimd met lucht en via een zeer dunne naald rechtstreeks in de betreffende aderen geïnjecteerd. Aethoxysklerol tast de binnenkant van de ader chemisch aan zodat deze samentrekt en de bloedstroom stopt. Het schuimende preparaat vergroot het contactoppervlak met de binnenkant van de ader en verhoogt zo de effectiviteit.

Er wordt geen plaatselijke verdoving gebruikt omdat de naald erg dun is en geen noemenswaardig ongemak veroorzaakt. Deze behandeling wordt los gebruikt en in combinatie met andere behandelmethoden. Het is vaak zeer nuttig in gevallen waarin je eerder bent behandeld voor spataderen, omdat de resterende aderen anatomisch onregelmatig zullen zijn en niet ontvankelijk voor laser, radiofrequentie of lijm. Daarnaast is schuimbehandeling zeer effectief voor de behandeling van kleinere en oppervlakkige spataderen en draadaderen.

Het preparaat wordt via een zeer dunne naald rechtstreeks in de betreffende ader geïnjecteerd. Behandeling met schuim is zeer effectief voor kleinere en oppervlakkige spataderen. Behandeling met schuim wordt vaak gebruikt op plaatsen waar al eerder spataderen zijn

De meestgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen over spataderen en beenvaatjes verzameld en de antwoorden vindt u hier.
Kan ik een spataderoperatie ondergaan als ik bloedverdunners gebruik?
keyboard_arrow_down
Ja. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, neem dan geen pauze. Het mag alleen in zeer zeldzame gevallen worden gedaan, en in dat geval heeft de arts u hierover tijdens uw consult geïnformeerd.
Hoe lang duurt de operatie?
keyboard_arrow_down
Een operatie van normale lengte duurt tussen de 45 en 60 minuten. Een grotere operatie aan beide benen kan tot 90 minuten duren.
Heb ik pijn na een spataderbehandeling?
keyboard_arrow_down
Na een spataderbehandeling kunt u lichte pijn ervaren, maar ook gezwollen en pijnlijke benen. Het is meestal niet nodig om u ziek te melden en het is bovendien belangrijk om direct na een behandeling weer redelijk actief te zijn.
Mag ik autorijden na de operatie?
keyboard_arrow_down
Wij raden u aan om na de behandeling niet zelf te rijden. Als u een verband over het hele been krijgt, kunt u boven de knie min of meer stijf worden, wat het veilig kunnen rijden kan belemmeren. U kunt zich overigens vrij bewegen, dus te voet en met het openbaar vervoer.
Moet ik na de operatie een steunkous dragen?
keyboard_arrow_down
Er is geen bewijs dat het de uitkomst op lange termijn helpt of het risico op complicaties vermindert. Als u echter merkt dat het helpt bij zwelling en ongemak, gebruik dan 5-6 dagen na de behandeling een knielange compressiekous. Compressiekousen dient u zelf aan te schaffen.
Een afspraak maken
Boek een consult bij de dichtstbijzijnde kliniek.
Ontvang onze brochure

Download nu uw gratis brochure en zeg vaarwel tegen uw spataderen

Kom meer te weten over Vaatzorgkliniek, spataderen, draadaderen, hun oorzaken, symptomen en behandelingsopties.
Nu downloaden
Prijzen

Prijzen voor
onverzekerde zorg

Voor behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar gelden onderstaande prijzen
Behandeling
Behandeling
Endoveneuze lasertherapie (EVLT)*
EVLT (of EVLA) is een intraveneuze lasertherapie die wordt gebruikt om de stamaderen te behandelen die insufficiënt zijn.
€1.499 - 2.199
Flebectomie (Müller)
Flebectomie (Müller) is een methode om zieke en gekronkelde aderen te verwijderen via kleine incisies onder plaatselijke verdoving.
€499 - 1.299
Sclerotherapie (per behandeling)
Schuimschlerotherapie is een techniek waarbij schuim in de zieke aderen wordt gespoten waardoor ze sluiten. De techniek kan worden gebruikt voor spataderen en beenvaatjes. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.
€349 - 499

*Kan worden vergoed door verzekerde zorg

Consult
€345
Geen verborgen kosten*
Een afspraak maken
Met behulp van een duplex echografie kunnen we de ernst en de specifieke kenmerken van je spataderen nauwkeurig vaststellen.
Echografie
Behandelplan op maat
Vaste behandelingsprijs
1 op 1 tijd met uw chirurg
4.9 beoordeling
Voor en na foto's

Resultaten van eerdere patiënten die we hebben geholpen

Sofie
"De algemene indruk was erg goed. Ik voelde me heel veilig tijdens het hele behandelingsproces".
Evi
"Je krijgt hier een zeer goede behandeling en tijdens het consult en het behandelingsproces voelde ik me erg welkom".
Annemiek
"Nu kan ik weer fulltime werken en wandelen, wat ik sinds de zomer niet meer heb gedaan. Nu begint een nieuw leven".
Meer patiënt verhalen
Tevreden patiënten
35.000+ Succesvolle behandelingen
52 Top vaatchirurgen
37 Professionele klinieken
Onze wachttijden

0-3 weken

Leer meer over spataderen